un starpcitu tiesam vini varetu macities no CP darbiniekiem ka jakomunice ar citiem cilvekiem
daudz sodus esmu samaksajis bet ne pa vienu neesmu bijis dusmigs jo vainigs jau pats vien biju bet CP darbinieku attieksme vienmer bijusi loti korekta un augsti profesionala . Ta turpinat un PP macieties kad pa promenadi braucot ai PP masinas ar atrumu 25 - 30 km/h neiztureju un veicu apdzisanas manevru ieverojot visus nepieciesamos noteikumus tiku apturets ari ar to ka vini nogrieza celu un uz mana jautajuma Kapec esmu apturets tika gaidita ilga atbilde "" jus neparliecinosi vadat auto "" bet kad prasiju ko tiesi es NEPARLIECINOSI esmu izdariijis sekoja loti gara klusuma pauze un tad tika izdomats ka noris auto parbaude uz kautkadam tipa kontrobandas precem
FUCKING BULLSHIT ja reiz nau ko darit tad lai turpina gulet pie maza rinka ( pie statoila ) nevis cakaret cilvekiem galvu !!!
   Suns atbildēja Peksis 03.12.2009 20:54 Paldies, Peksi, tad jau laikam būs jarespektē tie Ventspils pašvaldības policijas s..i!  Anita atbildēja Peksis 03.12.2009 20:18 Izskatās, ka Peksis mājas darbu izpildījis godam? Likumus samācījies! Žetons Tev!  skorpions 03.12.2009 19:40 Runa jau iet par to,ka viņi aptur rupji nogriežot ceļu.Neviens jau neapšauba viņu tiesības.Ja nav pietiekoši laba reakcija tad nav tālu līdz negribētai avārijai.Manam dēlam manā acu prieksā tā izlēca CP labi ka paspēja izvairīties. Peksis atbildēja Suns 02.12.2009 21:37 Luk kur tas ir teikts-68. Transportlīdzekļa vadītājs aptur transportlīdzekli, ja policijas darbinieks, Autotransporta inspekcijas amatpersona (pasažieru un kravas autopārvadājumu kontroles laikā),u.t.t.
Pāsvaldības policijas darbinieks arī ir policijas darbinieks!
LATVIJAS REPUBLIKAS LIKUMS
Par policiju
1. pants. Policija
Policija ir apbruņota militarizēta valsts vai pašvaldības institūcija, kuras pienākums ir aizsargāt personu dzīvību, veselību, tiesības un brīvības, īpašumu, sabiedrības un valsts intereses no noziedzīgiem un citiem prettiesiskiem apdraudējumiem.
(08.06.1994. likuma redakcijā, kas stājas spēkā 06.07.1994.)
Pašvaldības policijas darbiniekam savas kompetences ietvaros ir visas šā likuma 12.panta 1.—6., 8.—12., 14.1, 15., 17., 20., 21., 24., 26.—28. un 32.punktā minētās tiesības, tiesības šā likuma 13.pantā noteiktajā kārtībā, iestājoties šā likuma 13.panta pirmajā daļā minētajiem apstākļiem, lietot fizisku spēku, speciālos cīņas paņēmienus, speciālos līdzekļus, kā arī ievietot personas pagaidu turēšanas telpās un šim nolūkam paredzētajos transportlīdzekļos, bet izņēmuma gadījumā, ja ir liels aizturēto personu skaits, arī uz laiku norobežotās pagaidu turēšanas vietās. Suns atbildēja Peksis 02.12.2009 18:54 Tas ir skaidrs, paldies, bet nekur nav teikts par pašvaldības policijas pilnvarām apturēt autotransportu. aqua1 atbildēja Peksis 01.12.2009 08:24 Jā ,nu skaidrs.  Peksis atbildēja Peksis 01.12.2009 07:15 68. Transportlīdzekļa vadītājs aptur transportlīdzekli, ja policijas darbinieks, Autotransporta inspekcijas amatpersona (pasažieru un kravas autopārvadājumu kontroles laikā), robežsargs (uz valsts robežas vai pierobežā) vai muitas amatpersona (muitas zonā) dod norādījumu apturēt transportlīdzekli:
68.1. ar skaļruņa palīdzību vai uz konkrēto transportlīdzekļa vadītāju vērstas rokas vai zižļa svārstveida kustību no policijas, Autotransporta inspekcijas (pasažieru un kravas autopārvadājumu kontroles laikā), Valsts robežsardzes (uz valsts robežas vai pierobežā) vai Valsts ieņēmumu dienesta automobiļa vai motocikla, kam ir valsts standartā LVS 63:1999 noteiktais operatīvā transportlīdzekļa krāsojums vai tā nav;
68.2. ar horizontāli vērstu roku vai zizli, atrodoties uz (pie) brauktuves. Vienlaikus ar otru roku var dot norādījumus, kuram konkrēti transportlīdzekļa vadītājam un kur jāaptur transportlīdzeklis.
(Grozīts ar MK 05.02.2008. noteikumiem Nr.75)
69. Amatpersonai, kas dod norādījumu apstādināt transportlīdzekli, jābūt tērptai formas tērpā ar gaismu atstarojoša materiāla elementiem un atšķirības zīmi. Ja apstādināšana notiek no šo noteikumu 68.1.apakšpunktā minētajiem transportlīdzekļiem, gaismu atstarojoša materiāla elementi nav obligāti. Peksis atbildēja Suns 01.12.2009 07:14 35. Mehāniskā transportlīdzekļa vadītājam jābūt klāt šādiem dokumentiem, kas jāiedod pārbaudei pēc policijas darbinieku, Autotransporta inspekcijas amatpersonu (pasažieru un kravas autopārvadājumu kontroles laikā), robežsargu (uz valsts robežas vai pierobežā) vai muitas darbinieku (muitas zonā) pieprasījuma:
35.1. vadītāja apliecība;
35.2. transportlīdzekļa reģistrācijas dokumenti;
68. Transportlīdzekļa vadītājs aptur transportlīdzekli, ja policijas darbinieks, Autotransporta inspekcijas amatpersona (pasažieru un kravas autopārvadājumu kontroles laikā), robežsargs (uz valsts robežas vai pierobežā) vai muitas amatpersona (muitas zonā) dod norādījumu apturēt transportlīdzekli:
68.1. ar skaļruņa palīdzību vai uz konkrēto transportlīdzekļa vadītāju vērstas rokas vai zižļa svārstveida kustību no policijas, Autotransporta inspekcijas (pasažieru un kravas autopārvadājumu kontroles laikā), Valsts robežsardzes (uz valsts robežas vai pierobežā) vai Valsts ieņēmumu dienesta automobiļa vai mo aqua atbildēja Suns 27.11.2009 20:18 Likuma pantu nepateikšu,bet līdz pilsētas robežām MP ir tiesības apturēt ikvienu un jebkur.Aiz zīmes-"Ventspils"- viņu darbības zona beidzas(nu...ja nekas nav mainījies) Vēlētos noskaidrot ar kādām tiesībām Ventspils Pašvaldības policija var apturēt autotransportu, jo publiskajā telpā nav nekur izskanējis, ka VPP var veik šādu darbību. Apturēt vieglo autotransportu drīkst tikai ceļu policaija un reida laikā piesaistītie papildus spēki,par kuriem vienmēr tiek izziņots pa radio vai TV, Pašvaldības policija, Zemessardze vis beidzot LV armija.
Vai kāds var atbildēt man uz šio jautājumu un komentēt. Ha!Ar viņiem,reizēm,notiek vēl dīvainākas lietas:).Vasaras sākumā deveņu iekšpagalmā reindžeri apturēja zāles pļaujamo,kas mierīgi darīja savu darbu.Ziņkārības dzīts uzjautāju,ko tad šis tādu nodarījis,pļauj bez tuvām gaismām,vai pārsniedzis pļaušanas ātrumu?Atbilde,citēju:"Viņa aparāts izmētājot zāli sev apkārt,pēc tam nevarot uzkrāsot ceļa norādes"(iekšpagalmā!!).Pļāvējs uz šiem lūkojās kā Visaugstāko ieraudzījis,nespēdams neko parunāt:)).Ar ko beidzās šis disputs,gan nezinu,nebij laika gaidīt:)  Par PP arī neko labi nevaru izteikties apturot auto. Reiz ar draudzeni braucu un no muguras kādu laiciņu sekoja arī tā pati PP. Tad pēķšni tie ieslēdza bākugunis liekot man apstāties. Mierīgi apstājos bet no tās mašīnas izlec divi reņdžeri, viens nostājas blakus draudzenes durvīm priekšā tāda iebiedējošā pozā , otrs man blakus. Pārbaudot tiesības vaicā, vai esmu bijis pie viņiem sakarā ar aizrādījumu, kas bija atstāts uz mažīnas stikla.....nu kamoon, tā dēļ tā ņemt stādīnāt tādā veidā mašīnu un nemaz nesazinoties ar saviem, lai pirms tam noskaidrotu esmu bijis aizgājis vai nē!!
|